Spelten er nok den mest kendte af “urhvederne”. (enkorn – emmer – spelt) Den har fået en velfortjent renæssance og er den mest populære af de gamle kornsorter.

Sundhed og korn

Urhvederne har et naturligt højere indhold af protein, vitaminer, essentielle aminosyrer og mineraler end moderne hvede. Det giver derfor både sundere og mere velsmagende brød.

Dansk klima og korn

Spelten egner sig godt til økologisk dyrkning. Den trives godt i det danske klima og producerer kerner med masser af protein uden at den har samme store behov som almindelig hvede for tilførsel af gødning. Desuden har den dækkede kerner modsat almindelig hvede. Den dækkede kerne betyder, at den er mere hårdfør overfor skadedyr og svampeangreb.

Afskalning

Afskalningen af speltkernen er dog en energi- og tidskrævende proces, der sammen med et lavt høstudbytte er med til at fordyre slutproduktet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *